Thursday, November 28, 2013

EDM vol15

Eat Sleep Rave Repeat miksitud rahulikuks


Jätkame rahulikult - Denzal Park


Väga chill lugu

Tuesday, November 26, 2013

Šokeeriv uudis muusikamaailmast

Lostprophets laulja tunnistas end kohtus süüdi pedofiilias ja kahe beebi vägistamise plaanis

Ma lugesin sellest süüdistusest vist mingi kuu aega tagasi ja ma ei tahtnud uskuda seda, kuna need oli nii võikad (ning kuna mulle 1 nende lugu päris meeldib). Kahjuks olid need süüdistused nii detailsed, et väga keeruline oli midagi nii "absurdset" välja mõelda ja sellega kohtuni minna. Ning nagu nüüd välja tuleb, olid need jutud tõesed. Need süüdistused, need teod, on nii räiged ja ebanormaalsed, et ma ei suuda mõista, mida inimene sellisel hetkel mõtleb. Reaalselt nagu, 11-kuuse beebi seksuaalne väärkohtlemine. Ma olen "Serbian Movie" näinud, kuid film on film, see siin on päriselu(kuid ilmselgelt pole ta esimene ja ainus, kel üldse sellised mõtted on olnud). Sama haiged, kui need teod, on ka nende laste emad, kes vabatahtlikult lubasid sellisel asjal juhtuda. Võib ju väita, et sellised juhtumid näitavad, kuhu meie ühiskond on minemas ning millistega ma koos elame, kuid ma pole kindel, kas see vaid tänapäeva ühiskonna viga on. Vanasti võis ka räigeid asju juhtuda, kuid siis ei olnud meediat, ega video, ega internetti. Polnud infoallikaid ega -kogujaid. Keegi ei teadnud, kui miskit sellist kusagil juhtus. Tänapäeval tulevad asjad lihtsamini välja. Ja kindlasti on sellised inimesi veel. Egas muidu ei ilmuks sellised uudised nagu sel aastal on tulnud: naised kellegi keldris 10 aastat vangis, kellelgi on 30 aastat orjad kodus. Vähemalt nii arvan mina. Sellegipoolest on tegu väga räige juhtumiga. Ma ei kujuta ette, mis neist lastest saab, kui nad ühel päeval peaks suureks kasvama ja sellest teada saama või kuidas see asi üldse laheneks. Ma ei tea küll täpselt, mis seal juhtus, kuid eeldada võib halvimat.
Ian Watkinsi ja 2 ema kohta peetakse kohut järgmisel kuul. Mida ma ootan? Ma arvan ja loodan, et Ian saab vähemalt 30 ning need emad vähemalt 20 aastat. Kuigi ei ole korda saadetud ühtegi mõrva, siis arvan ma, et need kuriteod on jõhkruselt lähedased. Kas ma reageerin üle? Või võtan asja liiga leebelt? Kui sul on omal mingi seisukoht, siis anna sellest kommentaaris teada.
Siia lõppu jätaks oma lemmikloo Lostprophetsilt. Olgu laulja Ian üks peletis, ei saa teisi bändiliikmeid maha teha muusika tegemises.

Naisstaaride nädal

Katy Perry avaldas lõpuks oma uusimale hitile „Unconditionally“ video. Kas see video oli ka ootamist väärt? No ega seal midagi erilist pole. Pea terve video on tehtud slow-motionis ning mingit sügavat sisu on temas raske näha. Lugu ise pole ka Katy paremaid. Jään järgmisi ootama.


Demi Lovato on järgmine poplaulja, kes üritab tantsumuusika areenil midagi korda saata. „Neon Lights“ tundus juba täitsa kena lugu olevat: rahulik salm, üleskeriv refrään ja siis kui oli aeg droppida, otsusta Demi sellest üle karjuda. Ma olen seda juba varemgi maininud ning ma olen jätkuvalt seisukohal, et ta kisab oma lugudes liiga palju. Mul ei ole midagi võimsate häälte vastu, kuid seda ei pea iga jumala lugu meile kõrvadesse kisama. Video on loole sobilik, seega suht hea.


Nüüd üks video, mida ma olen juba paar nädalat oodanud. Pitbulli ja Kesha ootamatu kollaboratsioon on andnud meile ühe selle sügise parima raadiohiti. „Timber“ on hea meloodiaga tantsupala, mis kasutab taas ära sel aastal miskipärast teemasse tulnud kantriviisi tantsulugudes(Avicii?). Igatahes ta teeb seda väga hästi ning Pitbulli sisutu tekst refräänide vahel ei muutu ka häirivaks. Video on kahe staari poolt eraldi tehtud ning hiljem stuudios kokku pandud. Need 2 poolt pole mitte kuidagi omavahel seotud, kuid ma ei loe seda siinkohal halvaks. Video läheb kokku loo meeleoluga ning see on good enough. On näha, et neil mõlemal oli lõbus seda teha ning Kesha näeb üllatavalt kuum välja.


Järgmiseks üks lugu, mis mul eelmine nädal kahe silma vahele jäi. Lily Allen tuli välja esimese soolosingliga pärast mitmeaastast pausi. „Hard Out Here“ on mõnus laul, mis paneb puid alla tänapäeva popkultuurile. Ilmselged vihjed on videos Miley twerkimisele ning „Blurred Lines“ videole. Lily ei ole mul kunagi lemmikute hulka kuulunud, kuid antud lugu on positiivselt üllatav.


Will.i.am on kusagilt pimedusest välja tulnud ning kiireks kuulsuseks Miley oma uude loosse kaasanud. „Feelin Myself“ ei ole standartne viimase aja Willi lugu, kuid kahjuks ei ole ta ka parem. Biit on enamvähem, kuid see ei lähe kuhugi ning räpid selle taustal ei tööta minu jaoks. Ja siis tuleb äkki Wiz Khalifa välja… ja teeb isegi üllatavalt asjaliku osa. Loo lõpuks ei tundugi see enam nii halb, kuid siiski, hea on väga suur liialdus selle kohta.


Vahelduseks ka midagi kodumaist. Elina Born on valmis saanud uue looga, mil nimeks „Miss Calculation“. Nagu näha, on pala ise ingliskeelne. Minu arust täitsa OK laul. Mõnusa biidiga positiivne lugu. Sobib hästi praegusesse külma aega.


Nostalgianurk

Lugu, mida on mõnikord pärjatud „worst song ever“ tiitliga, on liiga labane, et sellist asja üldse kaaluda. „MMMBop“ on Hansoni one hit wonder, kuid tuleb välja, et nende kuulsus ei jäänud vaid eelmisesse sajandisse. Neil ilmus alles sel aastal uus album ning nad on tegelenud muusikaga siiamaani. Good for them.

Thursday, November 21, 2013

EDM vol14

Animalsi looja koos detsembris Arena3-s esineva Jay Hardwayga


Kena progressiivne saund Lush & Simonilt


Sisuliselt Tsunami vol2


Pollaroid


See drop läks klubis meeletult peale(P.S. ülejäänud lugu on täpselt sama, vaid drop 1:51 peal erineb)

Tuesday, November 19, 2013

What Now

Nädala suurim video tuli Rihanna poolt. „What Now“ on üks tema paremaid lugusid viimastel aegadel ning ma ootasin siit videost midagi väga head. Kahjuks ma seda ei saanud. Tundub, et nad ei viitsinud selle videoga vaeva näha. Üritavad odavalt läbi ajades olla sümbolistlikud ja kunstilised, kuid see ei õnnestu neil. Lõpptulemus on lihtsalt üks tõmblemine + ta ei laula seda kunagi laivis välja. Aga lugu on siiski päris hea.


Britney järgmine singel on selgunud, kuid videoga läheb veel aega. „Perfume“ on palju rahulikum lugu kui oli „Work, Bitch“ ning ilmselgelt ka parem, sest noh, sellest palju halvemaks ei lähe. „Perfume“ ei ole siiski midagi erilist. Temas puudub see kaasakiskuv ja meeldejääv osa, mis ühel heal lool peab olema.


Taylor Swift on ühendanud väed Snow Patroli laulja Gary Lightbody’ga ning teinud ühe power-balladi. „The Last Time“ on just selline lugu, mida sa kujutaks ette, kui kuuled, et Taylor ja Snow Patrol on koos loo teinud. Muusikavideo on sisuliselt live show lindistus. Ju nad siis ei eelda, et sellest midagi suurt tuleb.


Nalja peab ka saama. Kanye West on teinud loo Kim Kardashianist ning tema isegi videosse kaasanud. Nali siin on see, et see video on nii odavalt tehtud, et.. võtab lausa sõnatuks. Kim on pärast lapsesündi heasse vormi uuesti saanud ning näitab seda lahkesti siin videos, kohati rohkem kui oleks sünnis, aga eks ta hullemaidki asju teinud. Lugu ise midagi erilist ei ole.


Nostalgianurk

Eile öösel magama minnes tuli mul miskipärast see lugu meelde. Ärge küsige miks, aga ta tuli. 2002 aastal üpriski kuulus olnud Atomic Kitteni lugu „Tide Is High“ on juba 5. astme kaver. Originaalis on see 1967. aastal kirjutatud lugu ühele Jamaika bändile, mida hiljem on kaverdanud näiteks Blondie ja viimasena Kardinal Offishall.

Thursday, November 14, 2013

EDM vol13

Sügise üks oodatumaid lugusid - Flute


Dimitri Vegas & Like Mike


Sandro Silva


Off from the break, impact the Snake


Hardwellilt midagi rahulikku

Tuesday, November 12, 2013

EMA ülevaade

Staarid oleks nagu jõulueelsel pausil, sest midagi suurt pole juba nädalaid välja tulnud. Ka sel nädalal suutsin vaid 2 keskpärast lugu leida.
Miley Cyrus on taas pildil, seekord küll nimekirjas teise lauljana pärast räpparit Future. Pane siia otsa veel Mr Hudson ja saadki kokku loo „Real and True“. See on järjekordne lugu produtsendilt, kelle nimi juba mitmendat algust välja öeldakse – Mike Will Made It. Tema tehtud on pool Miley uuest albumist „Bangerz“. Lugu ise polegi väga halb. Future on kindlalt selle loo nõrgim külg, meloodia esindajad saavad mõlemad hästi hakkama. Miley keha on ka videos isegi ära kaetud. Ma pole kindel millega, aga vähemalt see on kaetud.


„Daydreaming“ on ametlikult juba Paramore neljas singel nende värskeimalt albumilt ning mul on kahju, et see info mind üllatab. Vanasti ma olin Paramore tegemistega väga kursis, kuna nende lood olid head. See uus stiil on aga liiga igav minu jaoks ning juba mitmendat lugu järjest jätab nende muusika mind täiesti külmaks.


Kuna rohkem lugusid ei suutnud ma viimasest nädalast avastada, siis käin kiirelt üle pühapäeva õhtul aset leidnud MTV European Music Awards’i tulemused. Ise ma show’d ei näinud, küll aga vaatasin paar suuremat esitust pärast Youtube'st järgi. Eminem esines endale kohaselt hästi. Miley „Wrecking Ball“ oli kena esitus, kuid ta võiks omale rohkem riideid selga panna. Katy Perry näitas, et ta ei suuda jätkuvalt laivis laulda, sest tema „Unconditionally“ oli kohati lausa valus. Niipalju siis esitustest, edasi võitjate juurde.

Parim laul: Bruno Mars – „Locked Out Of Heaven“
Vaadetes seda nimekirja, siis oleks võinud võita ükskõik mis, peale selle. Kõik teised lood olid sel aastal suuremad ja edukamad kui see. Minu jaoks parim sealt valikust oli „Thrift Shop“, kuid oleks leppinud ka „Get Lucky“ või „Blurred Lines“ võiduga.

Parim video: Miley Cyrus – „Wrecking Ball“
Ma saan aru, et tegu on fännihääletusega, aga no…. palun… Tegu on ühe aasta halvima videoga, kui mitte viimase paari aasta halvimaga. Ma saan aru, et lugu on hea, aga see video… oo ei. Minu hääl oleks „Mirrors“ peale läinud.

Parim naisartist: Katy Perry
Kui üks enamvähem lugu aastas on piisav, et see auhind võita, siis miks mitte. Samal ajal, kui näiteks Taylor Swift lasi aasta esimeses pooles hiti hiti järel.

Parim meesartist: Justin Bieber
Nojah, mis siin ikka. Tegi paar enamvähem lugu. Ega peale teise Justini keegi nii palju see aasta ei teinud, et talle vastu saada.

Parim pop: One Direction
Ah, ma parem ei hakka. Las olla.

Järgmisena võitjad, kelle üle ma ei kurda:
Parim uustulnuk: Macklemore & Ryan Lewis
Parim alternatiiv: 30 Seconds To Mars
Parim elektrooniline: Avicii
Parim hip-hop: Eminem

Ja lõppu üks pärl
Kategooria "suurimad fännid": Tokio Hotel
Tuleb välja, et selline asi eksisteerib siiani. Pole neist küll vähemalt 5 aastat midagi kuulda olnud and I’d rather leave it that way.

Thursday, November 7, 2013

Tuesday, November 5, 2013

Little (S)Hits

One Direction. Uus lugu. Ei midagi erilist.


Värske materjali defitsiit on see nädal väga tõsine, seega siin on Ariana Grande. Noor Nickelodeoni staar, kes on hakanud muusikuks. Tema hääl on täitsa OK, lugu on väga Mariah Carey-ish. Big Sean tõestab, et ta suudab ka meloodiasse räppida. Üldilme kuulatav, kuid igav.


Lady Gaga esitas seda lugu Youtube Music Awardsil. „Dope“ on kõige mitte-gagalikum lugu seni. Klaverisaatel esitatud lugu, mis paneb tema häälematerjali proovile. Ta on üritanud siia nii palju emotsiooni panna, et tema laulmine kannatab selle all. Kohati täitsa kuulatav, kuid samas jälle tüütuks muutuv lugu.


Nädala juutuuber

Uue materjali puudus jätab mulle hea võimaluse reklaamida üht Youtube kuulsaimat parodisti – Bart Baker. Ma olen teda vaid paar kuud jälginud, kuid tema paroodiad on üldiselt päris asjakohased ja naljakad. Värkseim üllitis on ka siit läbi käinud Rihanna lugu „Pour It Up“, mida ma väga mustasin. Nagu näha, ei ole ma ainuke ning Bart võtab selle paroodiaga väga hästi kokku kõik, mis on tänapäeva naispopartistide juures valesti.