Sunday, October 25, 2015

MTV Euroopa Muusika Auhinnad 2015 järelvaade

Vanasti, kui MTV oli arvestatav muusikakanal, jälgisin ma EMA’sid pidevalt. See oli üks aasta tippsündmus. Suured artistid tegid laivesinemisi, jagati auhindu, what’s there not to like? Mida aeg edasi aga, seda vähem on see mind huvitanud. Sain täiesti kogemata Instagramis olles teada, et EMA’d käivad. Nüüd, kus show on läbi ja võitjad teada, teen kiire ülevaate tähtsamate kategooriate võitjatest. Kõik kategooriad ja nominendid leiad SIIT.

Parim Laul: “Bad Blood”
Naljakas on, et ma hindaks seda lugu kõikidest nominentidest ilmselt kõige nõrgemaks. Miks ei olnud siin “Blank Space”? See oleks lihtne võit olnud. Neist viiest, mis nomineeriti, ei oska ma ausalt parimat valida. Puhas isiklik eelistus langeks ilmselt Ellie peale, kuigi “Lean On” on ka väga hea.

Parim Video: “Downtown”
Nii värske video ja juba võitja? Okei, sel aastal tehti vähe meeldejäävaid videosid ning ükski sealt nimekirjast ei olnud eriti hea. Ei saa ehk väga kritiseerida valikut.

Parim Naine: Rihanna
Really? Tegu on täeliku Taylor Swifti aastaga, ükski naine pole ammu nii suurelt aastat domineerinud kui Taylor ja te valite Rihanna?! Tal on sellest aastast ette näidata 3 lugu, “FourFive Seconds”, mis on viisakas lugu, “American Oxygen”, millest ei saanud asja ning “Bitch Better Have My Money”, mis on üks aasta halvemaid lugusid. Kohutav.

Parim Mees: Justin Bieber
Really? Again? Tema aasta oli ju veel parem, vaid 1 soololugu, mis on kuu aega vana ning üks koostöö Skrillexi ja Diploga. Ausalt öeldes sellist valitsevat meesartisti sel aastal polnudki. Kõige lähedasem asi oli vast The Weeknd, kel oli mitu väga edukat lugu, kuid tema polnud isegi nomineeritud. Antud listist oleks selle võinud anda ehk Jason Derulole.

Parim Uustulnuk: Shawn Mendes
Kes see veel on? Ma tean, et tal on 1 lugu, mis natuke kohalikes raadiotes kõlab, aga suures plaanis on ta vaid Ameerikas tuntud. James Bay või Jess Glynne oleks palju asjalikum valik olnud.

Parim Pop: One Direction
Jamh. Okei. 1 laul 10 kuu jooksul. Priima. Taylor sai ikka täiega üle lastud see aasta.

Parim Elektrooniline: Martin Garrix
Fännihääled. Raske öelda, kes see rohkem või paremini teinud on.

Parim Rokk: how cute, they still think rock exists in todays music
Ei tegelt nad andsid selle Coldplay’le. Tuleb välja et nad on see aasta midagi teinud. *Läheb kontrollima* Ei, ei ole. Neil on üks singel sellest aastast, mis on nii uus, et seda ei eksisteeri Youtubes ning tal pole ka Wikipedia lehte. Other than that, nad ei ole see aasta MITTE MIDAGI TEINUD. MILLE EEST NEID AUHINDU ÜLDSE JAGATAKSE?!

Oh jah. EMA’d on ikka täiesti väärtusetuks muutunud. Peaaegu mitte ükski võitja ei väärinud seda ning see juhtus suures plaanis selle tõttu, et rahvas hääletab. Rahva all ma mõtlen fänne, keda artistid ise üles kutsuvad, sest tavainimene seda ei viitsi teha. Vanasti tegid seda ka tavainimesed ja siis läksid auhinnad enamasti ka õigetele inimestele. Nüüd on see aga paras komejant.

No comments:

Post a Comment