Tuesday, May 10, 2016

Eurovisioon 2016 1. poolfinaal – eelvaade

Tõesti, aeg on jõudnud nii kaugele, et Eurovisiooni lauluvõistlus algab juba täna ning ausalt öeldes, on see vähemalt minule võrdlemisi vaikselt ja ootamatult tulnud. Ma ei ole peale Eesti ja Rootsi loo enda teada ühtegi teist lugu kuulnud, seega saab olema huvitav. Kuulan neid lugusid esimest korda ja anna ülevaate nii enda kui ka fännide ja ennustusportaalide hinnangust. Alustame siis.
*Fännide ennustuse all pean ma silmas Eurovisiooni ametlikus foorumis läbi viidud lugude hindamist.

1. Soome
Esimesena tuleb lavale meie põhjanaaber. Ei ole kõige halvem, aga ei fännid ega ennustusportaalid talle suuri lootusi sea.

2. Kreeka
Üks konstantsemalt häid laule tootev riik tundub et veab meid kõiki alt, sest talle ennustatakse Soomega sarnast saatust. Veidi parem ehk kui sommide
laul, aga kaugele ei jõua.

3. Moldova
Asi läheb vaid hullemaks, sest Moldovale ei anta mingitki lootust edasi saada. Kuigi ma ei näe, miks neid materdatakse. Lugu on vaat et seni parim. Kindlasti tuleb hullemaid.

4. Ungari
Lugu algab paljulubavalt kuid jääb nõrgaks. Laulja hääl ei istu mulle eriti. Kuid usutakse, et ta saab edasi finaali.

5. Horvaatia
Siin tuleb esimene arvamusi lahutav lugu. Fännid hindavad seda väga kõrgelt ja on viimase hääletustulemuse järgi lausa 4. kohal lõpptabelis. Ennustusportaalid aga arvavad, et see ei pruugi finaaligi saada. Omapärane lugu, kohalik Ellie Goulding. Kui laiv on huvitav, võib see lugu heade kohtade eest võidelda küll.

6. Holland

Ja järgnev on täpselt vastupidine. Ennustusportaalid hindavad kõrgelt, fännid aga mitte. Isiklikult ei usu, et ta suurt edu saavutab. Finaali võib pugeda, aga see on ka lagi.

7. Armeenia

Nii fännid kui portaalid ennustavad seda lugu top10 vääriliseks. Tegu on väga omapärase looga ning selle laiv peab võimas olema, muidu see langeb.

8. San Marino
Ühine konsensus on, et see laul jääb viimaseks. Rohkem pole midagi lisada.

9. Venemaa
Ja viimasele kohale järgneb ennustusportaalide esikoht. Kuid fännid ei tundu sama meelt olevat. Finaalipääsus pole kahtlust, kuid alles 12. kohta ennustavad nemad. Hetkel kuulates on tunda sellist kindlat top5 lugu, mis võib võita, kui midagi sama tugevat vastu ei tule. Samas, eelmine aasta oli neil parem laul ja see ei võitnud, seega…

10. Tšehhi
Edasipääsu ennustavad kõik osapooled, kuid esikümnesse mitte. Kena lugu, kuid see on ka kõik.

11. Küpros

Küpros tuleb rokkima. Ja rahvas usub, et nad löövad ennast finaali. Usun ka mina.

12 Läti
Lõunanaabrite kord. Jätkates oma alternatiivsemate lugudega ennustatakse neile ka sel aastal head minekut. Finaali kindlasti, fännid lausa 6. kohta.

13. Eesti
Ja kes on seitsmes? Just nii. Fännid ennustavad Eestile lausa kõrget seitsmendat kohta. Ennustusportaalid ei ole nii helded ja jätavad meid kaugele. Eks näis, kummal õigus.

14. Aserbaidžaan
Rahvas on aserite vastu suhteliselt lahke. Edasipääsus on kõik kindlad, fännid hindavad šansse lõppvõistluse kõrgemalt kui ennustused, pakkudes neile 10 kohta kõrgemat positsiooni 15. Kena lugu mida raadiost kuulata.

15. Montenegro
Teine lugu, mis üritab rokkida, kuid teeb seda kõvasti halvemini ja seega kahtlane, kas nad edasi saavad. Also, dubstep on surnud, las ta olla rahus.

16. Island
Edasipääs tundub kindel, fännid panevad Islandi lausa 11. kohale finaalis. Esitlus on võtnud “inspiratsiooni” viimaselt kahelt Rootsi võiduloolt, kuid pole veel plagiarismisüüdistusi kuulnud.

17. Bosnia ja Hertsegovina
Ei anta sellele loole lootust. Kuigi… veidi naabrite abi, mine tea. Aga pigem mitte.

18. Malta
Kui Maltat ennustatakse 6. kohale, peab siit midagi head tulema. Naabreid tal just palju pole. Aga lugu on hea. Usun, et läheb rahvale peale küll.

Niisiis, millised lood saavad finaali.
Kindlad edasipääsejad: Venemaa, Island.
Ilmselt saavad edasi: Malta, Aserbaidžaan.
Ehk saavad edasi: Läti, Armeenia, Tšehhi.
Piiri peal: Eesti, Küpros, Horvaatia.
Keegi kes võib üllatada ehk must hobune: Bosnia ja Hertsegovina, Holland.

No comments:

Post a Comment