Friday, April 28, 2017

Eurovisioon 2017 1. poolfinaal – eelvaade

Oota misasja, Eurovisioon? See on juba? Ei-ei. Eurovisioon toimub alles 9-13 mai, kuid kuna mind ei ole Eestis terve maikuu, siis mõtlesin, et teen selle asja ette ära. Kuigi mul jääb see aasta Eurovisioon täies ulatuses nägemata, ei tahtnud ma siiski seda siin tegemata jätta.

Rootsi
Rootsi on portaalides hetkel 3. kohal, kuid fännide hulgas esikümnest väljas. Eks nad üritavad mingit Mansi ja Timberlake’i sohilast kokku panna, kuid midagi jääb siin loos puudu. Top10 koht tundub garanteeritud, kuid võidu nimel nad kindlasti ei võistle. Tantsuliigutuse tegid ka 2012 aasta Malta loo pealt maha (mis oli kordades parem)

Gruusia
Tundub järgmine venevastane laul olevat. Äkki aitab sellest poliitikast. Edasipääsu väga ei ennustata.

Austraalia
Austraaliat on seni iga aasta etteotsa pakutud. Ja seni on see neil õnnestunud (halvim koht 5.) See aasta ei ole nende lool aga nii palju kaasakiskuvust. Koht esikümne piiril siiski võimalik.

Albaania
Palju kisa ja vähe laulu. Ei lähe peale ei fännidele ega ennustusportaalidele

Belgia
Viimaste andmete kohaselt on Belgia ennustusportaalides 6. kohal ja fännide ennustuses teisel kohal. Tegu on tänapäevase chillima looga, mida alternatiivsemates klubides kindlasti lastaks. Kas see paneb aga noorema põlvkonna nii palju hääletama? Kas see läheb žüriidele peale? Kas selle laiv on hea? Kui siit tulevad järjest jah’id võib see lugu ka reaalselt võita. Hetkel veel veidi kahtlen, et ta võita suudab. Top 5 kindlasti.

Montenegro
Oh issand, ei aitäh

Soome
See läheb fännidele palju rohkem peale kui ennustusportaalidele. Ta on selle Eurovisiooni kõige rahulikum laul. On see hea või halb, jäägu igaühe enda otsustada. Ei üllataks ei edasipääs ega välja jäämine. Suures plaanis edu ei ennustaks talle.

Aserbaidžaan
Aserite lugu on nii fännide kui ennustusportaalide nimekirjas päris kõrgel kohal. Võidule ei kandideeri, aga top10 väga tõenäoline.

Portugal
Üllataval kombel on Portugal hetkel 4. kohal nii fännide kui portaalide tabelis. Kuigi see autist(heas mõttes) seal laval on veidi koomiline, laulab ta hästi. Ning sel lool on mingi maagia juures, kuid mai tea… ei suuda uskuda.

Kreeka
Ennustusportaalid lubavad teda edasi, kuid fännid jätavad viimaste hulka. Vähemasti on see hoogne ja lõbus lugu. See esimene poolfinaal on väga morbiidne seni. Kuigi jah.. laulu produktsioon on päris halb ja laulja ei anna
juba stuudioversioonis lootust.

Poola
Tiirleb seal edasipääsu piiri peal. Huvitav lugu.

Moldova
Epic Sax Guy on tagasi. Kahjuks laul on jama. Keegi väga neisse ei usu.

Island
Islandi oma Robyn. Ennustusportaalid on kõhkleval seisukohal, fännidele väga meeldib. Ehh, jätab külmaks.

Tšehhi
Ei usuta väga selle nutuballaadi edusse. Ei pruugi edasi pääseda.

Küpros
Tegu väga standartse poplooga. Kõik osapooled nõustuvad, et finaalipääs oleks hea saavutus.

Armeenia
Omapärane lugu, ennustusportaalid usuvad edasipääsu. Väga võimalik. Show võib hea olla.

Sloveenia

See vanakooli eurovisiooni klassika ei tundu inimestele üldse peale minevat. Nii ennustusportaalides kui ka fännide tabelis paikneb eelviimasel kohal.

Läti
Lõunanaabritelt omapärane üllitis. Ei fännid ega portaalid väga kindlad selles pole. Minupoolest võiks edasi saada küll.

Kokkuvõtvalt siis kes peaksid/võiksid edasi saada?
Kindlalt: Rootsi, Aserbaidžaan, Belgia
Ilmselt: Armeenia, Austraalia, Portugal
Äkki ehk: Soome, Kreeka, Poola, Küpros

No comments:

Post a Comment