Saturday, May 11, 2013

Eurovisiooni eri 1

Kuna Eurovisioon on juba nurga taga, siis teeme ülevaate selle-aastastest lugudest. Seekord võtame ette 1. poolfinaali osalised nende esinemisjärjekorras ning teeme omad ennustused.
Panen siia lingi playlistist, kus kõik allpool nimetatud lood kõlavad.
Playlist 16 looga

Austria – Natalia Kelly – Shine
Eurovisiooni kohta natuke omapärane lugu, kuid see tähendab üldiselt head. Täpset žanri on raske anda, selline pop-soul segu. Refrään on hea meloodiaga ning ilus laulja ilusa live esitusega võib saada hea tulemuse. Seda lugu ennustatakse kindlalt finaali ning seal võitleb 10. koha piirimail.

Eesti – Birgit Õigemeel – Et Uus Saaks Alguse
Väga standartne Eurovisiooni ballaad. Iseenesest ilus meloodia, kuid laul jääb nõrgaks. Need väiksed muudatused, mis kohalik tiim tegi, on head, kuid ei päästa lugu. Viimased ennustused ütlevad, et Eesti peaks poolfinaalist edasi saama, kuid jääb finaalis 20. koha kanti.

Slovenia – Hannah – Straight Into Love
Meie esimene dubstep lugu sel aastal (neid on veel). Kuigi ta algab ähvardavalt oma dub biidiga, siis muutub ta kiirelt tavaliseks tantsulooks. Lauljal häält on, kuid jääb lugu ise kesiseks ning nii arvab ka rahvas. Sellele loole ei ennustata edasipääsu.

Horvaatia – Klapa s Mora – Mizerja
Horvaatia saadab sel aastal võistlustulle oma Noorkuu. 6 meest esitavad südamliku ballaadi. Teda on kena kuulata, kuid see ei sobi Eurovisioonile. Nii arvavad ka ennustused, mis pakuvad talle poolfinaali 13. kohta.

Taani – Emmelie de Forest – Only Teardrops
Ennustussaitide favoriit number 1. Fännide ennustustes kohal 2-3. Igatahes saab see lugu poolfinaalist edasi ning finaalis kõrge koha. Tegu on hea meloodiaga looga millel on meeldejääv refrään. Kuigi laiv esitus jäi Taani kohalikus finaalis minu jaoks nõrgaks, siis ehk nad parandavad seda ning kui see juhtub, on Taani kindlasti suur favoriit võidule.

Venemaa – Dina Garipova – What If
Venelastelt tuleb sel aastal võimas nutulugu. Kena meloodia, võimas hääl, ei ütle palju halba selle kohta. Ennustusportaalid pakuvad talle nii kõrget kohta kui viies, kuid fännid laseks ta napilt poolfinaalist läbi. Eks näis kummal poolel seekord õigus on. Ise arvan, et vastus asub seal kusagil keskel.

Ukraina – Zlata Ognevich – Gravity
Seda lugu on nimetatud liiga Disney’likuks ning ega video seda ümber ei lükka. Samas ega ses midagi halba ei ole. Paljud Disney lood on edukad olnud. Igatahes on tegu suht omapärase looga just tema ülesehituse pärast. Puudub standartne salm-refrään ehitus, on mingid imelikud vahelõigud nind pausid, mis tekitavad probleeme, kui tahaks seda kaasa laulda, sest ei tea, millal seda teha. Nii fännid kui ennustajad on ühel meelel, et see lugu jõuab kaugele, pannes ta finaali kuuendaks.

Holland – Anouk – Birds
Järjekordne favoriit mõlemal lainel. Kuigi ei ennustata kusagil Hollandi võitu, on ta mitmel pool kas 2. või 3. Tegu on omapärase looga. Meenutab natuke Lana Del Rey’d. Isiklikult mulle see lugu ei meeldi, kuid ta jääb kindlasti meelde ning võib sellega suured hääled saada. Having said that, ma võtan siin riski ning ütlen, et see võib olla suur üllataja negatiivses mõttes ning selline muusika ei pruugi rahvale peale minna.

Montenegro – Igranka – Who See
Iga aasta peab olema mingi lugu, mis on nii lootusetult halb, et ta ei jõua kindlalt kuhugi. Sel aastal on see Montenegrol. Kuigi see läheb kirja, kui aasta teine dubstep lugu, on ta salmides räppivad külamehed tüütud ning räpp ei lähe kunagi Eurovisioonil peale. Refrään on õnneks oma dubstep saundidega palju parem kui salmid, kuid mitte midagi erilist. Kuigi fännidele läheb see lugu peale, ilmselt tänu selle loo videole, kus näeb poolpaljaid naisi, siis ennustustes ta kaugele ei jõua.

Leedu – Andrius Pojavis – Something
Meie Balti naabritelt tuleb tihti imelikke lugusid. Ka see aasta ei ole erand. Leedu esitust ei saa isegi lauluks lugeda, sest laval olev mees rohkem räägib, kui laulab. Minu jaoks väga mõttetu lugu. Ei näe seda kuhugi jõudmas. Fännid laseks ta napilt edasi, kuid ennustuslehed nii sõbralikud pole.

Valgevene – Alyona Lanskaya – Solayoh
Valgevene on otsustanud peale tulla lõunapäraste biitidega. Meloodia kõlab nagu mingi vana latiinostaari lool. Ning nagu latiinohitidki on ta väga meeldejääva refrääniga, mida saab kaasa ümiseda. Mulle täitsa meeldib see lugu. Fännidele mitte nii väga. Mõnes portaalis aga pakutakse sellele isegi top10 kohta. Videosse on ka Alexander Rybak miskipärast kaasatud.

Moldova – Aliona Moon – O Mie
Täitsa viisaka looga on Moldova see aasta välja tulnud. Meloodiline ballaad, mis kasvab lõpu poole jõulisemaks. Kleidiga tehakse natuke valgusemängu ka. Live esitus on korralik. Seda ennustatakse ka finaali.

Iirimaa - Ryan Dolan – Only Love Survives
Iirlased on kohale toonud täieliku raadioloo. Tantsubiitidega üleküllastatud lugu. Ma ei ütle seda tihti, kuid salmid on sel korral paremad, kui refrään, sest seal ta pingutab üle. Oleks võinud terve aja viisakalt laulda, mitte poole loo peal karjuma hakata. Sellele vaatama ennustatakse talle nappi edasipääsu.

Küpros – Despina Olympiou – An Me Thimase
Järjekordne ballaad. Jätab juba esimesest noodist alates külmaks. Minuga nõustuvad ka fännid, kes ennustavad selle poolfinaali viimaseks.

Belgia – Roberto Bellarosa – Love Kills
Videoversioonis pole sel lool väga vigagi, kuid ma olen kuulnud teda laivis laulmas ning see oli väga jube. Kui Küpros jääb viimaseks, siis Belgia ilmselt eelviimaseks.

Serbia – Moje 3 – Ljubav Je Svuda
3 ilusat naist seksikates kostüümides laulmas. Ja nad isegi oskavad laulda. Sellele vaatamata ei ole rahvas nende vastu leebe ning ennustavad neile 1.finaali ukse taha jäämist, sest laul ise pole kuigi meeldejääv.

Sellega on kiirelt kõik lood üle käidud, mis esimeses poolfinaalis tulevad. Järgnevalt ma panen ritta need riigid, mis ma arvan, et edasi saavad. Eks näis, kui täpne ennustaja ma olen.

Taani, Austria, Holland, Venemaa, Ukraina, Valgevene, Ukraina, Moldova, Eesti, Iirimaa.

No comments:

Post a Comment