Saturday, May 18, 2013

Eurovisiooni eri - Finaal

Teise poolfinaali ennustus läks rohkem mööda, pihta panin vaid 6 edasipääsejat. Olles nüüd näinud poolfinaale ning vaadates finaali esinemisjärjekorda, mida ma arvan?

* Võidab keegi järgnevatest: Taani, Norra, Aserbaidžaan, Gruusia.
Taani ja Norra on ammu teada favoriidid, kuid miks need teised 2? Aserbaidžaanil on lisaks heale laulule ka meeldejääv lavashow. Nende vastu räägib fakt,et nad just hiljuti korraldasid. Eks näis, kas tahetakse neid uuesti korraldama. Gruusia - esineb eelviimasena, lugu on ilus ja hea meloodiaga + oleks uus võitjariik. Norra lugu meeldib mulle neist 4st kõige enam, kuid ka nemad on hiljuti seda võistlust korraldanud. Eks see näitab, kui aus see võistlus on. Ma tunnetan, et ausas konkurentsis peaks Norra Taanit võitma. Taani kasuks räägib aga see, et pole ammu võistlust korraldatud.

* Eestil võib minna päris hästi. Eesti esineb 7. peale kehva Belgia lugu ning enne vanamoodset kuid see-eest hoogsat Valgevene lugu. Kuna aga põhjamaadel on see aasta tugevad lood, võivad siinsed hääled väga laiali valguda ning see ei tähenda head Eestile. Sellele vaatamata arvan, et Eesti võib jõuda kuhugi esikümne piirimaile, nt 12. kohale.

* Suurriigid põruvad. Ilmselt küll mitte kõik. Hispaania ja Prantsusmaa lood on väga igavad ning lõpetavad kaugel. Suurbritannia rõhub taas vanale tegijale ning ilmselt jääb ka teise poolde. Itaalial on võrdlemisi OK lugu ning olenevalt esitusest ning lähiriikide puudumisest võivad jõuda esikümnesse. Saksamaa rõhutab kuulsusele, kuid nad peavad selle ka laivis ära tegema, muidu nad ei jõua kuhugi. Kuigi see lugu on juba kuid raadiotes olnud, ei usu ma, et ta kõige kõrgemas mängus osaleb. Väga heal päeval võivad 6-7 kohale jõuda, kuid samahästi võivad 10 kohta kaugemal lõpetada.

* Mustad hobused: Island, Venemaa, Rootsi, Holland, Ungari. Islandi lugu on saanud kõvasti kiita, kuigi ta ei ole niivõrd meeldejääv minu arust. Venemaal on võimas ballaad ning palju naabreid, kes nende poolt hääletavad. Rootsi kohta on vähe infot, kuid standartse poplooga võivad üllatada(kuigi Norra ja Taani kõrval on seda väga raske teha). Mulle ei meeldi Hollandi lugu, kuid see on nii omapärane ning läheb teatud massidele väga peale. Miks Ungari üldse finaali jõudis? Mis imesid ta siin veel korda saadab?

Kokkuvõtteks nii palju, et ootan head show'd, loodan, et hääletus tuleb tasavägine ja et võitja selguks alles viimastes tulemustes. Muidugi loodan, et Birgitil läheks hästi. Koht ei olegi enam nii oluline, sest finaalipääs tugevamast poolfinaalist on juba iseenesest piisavalt hea saavutus.

No comments:

Post a Comment