Monday, May 5, 2014

Eurovisiooni 1. poolfinaal 2014 - eelvaade

Ongi aeg märkamatult nii kaugel, et Eurovisiooni lauluvõistlus toimub juba sellel nädalal ning nagu viimastel aastatel kombeks saanud, on see jaotatud 3 päeva peale. Teisipäevases esimeses poolfinaalis osaleb 16 riiki (nende hulgas ka Eesti), kellest 10 saavad edasi finaali. Teeme siis siinkohal kiire ülevaate osalevatest lugudest ning lõppu ka ennustus. Videotena toon ma välja vaid suuremad favoriidid.

1. Armeenia
Tegu on algselt väga rahuliku looga, millel on vaikselt üleskeriv muusika, mis poole peal muutub dubstepilike lisadega biidiks. Huvitaval kombel on see lugu ennustusportaalides number 1 favoriit üldvõidule. Kuigi mul pole selle loo vastu midagi, siis tahaks ka laivi näha enne suurte otsuste tegemist. Hetkel ei kujuta seda võiduloona ette. Finaali jõuab kindlasti.


2. Läti
Mul ei ole selle kohta palju midagi öelda. See on paras jama. Tekst on debiilne, muusika lihtne.
Cake To Bake

3. Eesti
Ma olen seda juba varem öelnud, et see lugu on täitsa OK ning ma ei asendaks seda kunagi SHCBB looga. Kuna sel aastal on keskmisest rohkem ballaadilikke lugusid, siis meie tempokas pala võib seal paremini silma paista. Hetkel tundub, et Tanja lugu peaks ka finaali jõudma. Eurovisioonifoorumis ennustatakse seda finaalis 16. kohale. Arvan minagi, et ta saab finaali ning koht 20 hulgas oleks igati kordaminek.
Amazing

4. Rootsi
Poolfinaali algus on võimas, sest rootslaste lugu on ennustusportaalides teine favoriit võidule. Sarnaselt Armeeniaga, algab lugu väga rahulikult ning kerib end vaikselt üles. Õnneks ei kasutata siin dubstepi, vaid jäädakse lihtsamate lahenduste peale. Isiklikult meeldib see mulle rohkem kui Armeenia. Refrääni meloodia on väga meeldejääv, kuid võimalik, et sellest ei piisa. Lisaks räägib nende vastu fakt, et Rootsi just korraldas seda võistlust.


5. Island
Nagu ka esimese favoriidi järel tuleb siin esitusele üks paras jama. Ei näe, et see lugu edasi jõuaks.
No Prejudice

6. Albaania
Albaanlased on leidnud oma enda Shakira ning selle Kopenhaagenisse saatnud. Miskipärast ei usuta selle loo edusse ning teda ennustatakse poolfinaali viimasele kohale. Minu meelest on siin palju hullemaid lugusid ning hea õnne korral võiks see edasi saada küll.
One Night's Anger

7. Venemaa
Huvitav, et Venemaa on see aasta kaotama läinud. Kaheldakse, kas ta üldse finaaligi jõuab, kuid Venemaa on selline riik, kes alati kvalifitseerub, seega ma usun, et nad jõuavad. Lugu ise midagi erilist pole. Huvitav fakt on aga see, et nad on Ukrainaga samas poolfinaalis. Eks näis, kes kellele palju punkte annab.
Shine

8. Aserbaidžaan
Aserid on ennustustes päris kõrgetel kohtadel, kuid minu jaoks jääb lugu igavaks. Ilus naine ilusa looga, kuid see ei arene ning tal puudub meeldejäävus. Edasi saab ikkagist.


9. Ukraina
Ukrainlaste lugu on päris hoogne ja mõnusa meloodiaga. Lauljatar ka väga kaunis. Edasipääs kindel, eks näis, mis finaalis juhtub.


10. Belgia
Järjekordne ballaad. Too boring. Keegi peab välja ka jääma.
Mother

11. Moldova
Selle aasta teine dubstep lugu. Ennustused on negatiivsed, kuid eks ta seal viimase edasipääsukoha eest võitleb.
Wild Soul

12. San Marino
Väikse riigi viga on see, et tal pole palju naabreid ning kui lugu pole väga meeldejääv, siis on raske ka mujalt hääli saada.
Maybe

13. Portugal
Portugal on tuntud kui halbade lugude saatja ning sellega ka halbade tulemuste saaja. Nende selleaastane lugu on väga lõunamaise rütmiga, kuid laulja tundub väga kogenematu olevat. Eks näis, kas neil õnnestub finaali saada.
Quero Ser Tua

14. Holland
Et asi huvitavaks ei läheks, tõmmatakse kohe hoog jälle maha. Juba teist aastat järjest on Holland saatnud mingit hipster esitaja. See lugu kohtab kahesugust järelkaja. Ühed, kes peavad seda väga igavaks ning kahtlevad, kas see finaaligi jõuab. Teised, kes seda lugu ülistavad ning teda finaalis top10-sse asetavad. Kuigi see lugu mulle ei meeldi eriti, siis ma ei üllatuks, kui see edasi saab. Hullemaidki asju finaali lastud.
Calm After The Storm

15. Montenegro
Veel üks ballaad. Kuid seda peetakse üheks paremaks ning ennustatakse kohta finaali top10 piirimail. Kuigi siin palju balkaniriike pole, siis ma arvan, et see saab ikkagi edasi.
Moj Svijet

16. Ungari
Kahe dubstep loo kõrvale on vaja ka üht trummi ja bassi lugu. Ungarlaste “Running” on ka üks favoriite üldvõidule. Imelik selle loo juures on sõnade ja muusika mittesobivus. Ei ole paslik panna nii süngeid laulusõnu kaasakiskuva dnb biidi peale. Sellele vaatamata on see üks paremaid lugusid siin poolfinaalis.


Kokkuvõte:
Palju rahulikke lugusid ning kõik suuremad favoriidid on siin koos. Kes siis finaali saavad?
Kindlasti saavad: Armeenia, Rootsi, Aserbaidžaan, Ukraina, Ungari
Ilmselt saavad: Venemaa, Eesti, Montenegro
Ehk kobistavad sisse: Holland, Belgia

No comments:

Post a Comment