Wednesday, May 7, 2014

Eurovisiooni 2. poolfinaal 2014 - eelvaade

Alustuseks paar tähelepanekut 1. poolfinaalist.
Ei Armeenia, Rootsi ega Ungari live esitus ei omanud võidu fiilingut(Rootsi oli neist kõige lähemal). Positiivselt üllatas aga Venemaa, kelle live oli kordades parem kui video versioon. Lisaks oli ka Ukrainal väga hea esitus.

Niisiis, esimene poolfinaal läks meile küll kurvalt, aga selline see võistlus juba kord on. Vaatame üle, mis meid teises poolfinaalis ees ootab.

1. Malta
Väikeriik saadab endale tüüpiliselt mõnusa meloodiaga lugusid Eurovisioonile, kuid kas sellest piisab. Pole ju neil erilisi naabreid. Samas me nägime, mis San Marinoga juhtus.
Coming Home

2. Iisrael
Iisraeli peetakse üheks teise poolfinaali favoriidiks. Refrään on meeldejääv ning lauljal tugev hääl. Ennustatakse finaalis 10 hulka.


3. Norra
Miskipärast on selleaastased favoriidid kõik poolfinaalide esimeses pooles. Fännid ennustavad Norrat poolfinaali võitjaks. Isiklikult ma ei näe selle loo eripära. Ilmselt edasi saab, kuna tal palju fänne, kuid ei usu, et see finaalis võidu eest võistleb.


4. Gruusia
Ilmselt poolfinaali halvim lugu. Aga kui juba Islandi jama edasi sai, siis ei saa mind miski enam üllatada
Three Minutes to Earth

5. Poola
Poolal on üks julgemaid valikuid sel aastal. Lugu, mis ülistab slaavi naiste välimust ning mida laulab naine. Huvitav näha, mida nad laval korda saadavad.


6. Austria
Ma ei saa seda lugu tõsiselt võtta. Kui sa nii jube välja näed, siis on raske loole keskenduda. Ilmselt saab ikkagi edasi
Rise Like A Phoenix

7. Leedu
Leedukate lugu on imeliku ülesehitusega. Refrään on enamvähem, kuid salmid on halvad. Sellepärast kaheldakse ka tema edasipääsus.
Attention

8. Soome
Kui Eesti ja Läti edasi ei saanud ning Leedul on väikesed lootused, on põhilootused Soome peal. Ennustatkse teda oma poolfinaalis 7. kohale, kuid sama tehti ka Eestiga ning näe, mis juhtus.
Something Better

9. Iirimaa
Vahelduseks ka üks standartne euro-poplugu. Mõnusa viisiga, usun, et saab edasi.
Heartbeat

10. Valgevene
Juustune värk. Ei usu edasipääsu.
Cheesecake

11. Makedoonia
Selline lugu, mida võiks raadiost lasta. Tavaline tantsukas.
To The Sky

12. Šveits
Seda ennustatakse isegi nii kõrgele kui poolfinaali neljas. Kuna tegu on aga nõrgema poolfinaaliga, ei näita see palju. Arvestades ka, kui palju parem nende eelmise aasta lugu oli, mis kuhugi ei jõudnud, ei paneks ma neile suuri lootusi.


13. Kreeka
Kreeka on tuntud kui stabiilne finalist ning heade lugude tootja. See aasta on nad aga ainsad, kelle lugu kvalifitseeruks EDM kategooriasse. Räpiosa on täiesti ebavajalik, kuid õnneks lühike. Meloodia on aga hea ning see võib olla must hobune sel võistlusel, kui laiv vähegi hea on.


14. Sloveenia
Head neile ei ennustata, kuid kuna ainult 5 laulu finaali ukse taha jäävad, läheb seal tihedaks andmiseks. Lootust on.
Round and Round

15. Rumeenia
Rumeenlased on ka hoogsa loo valmis teinud ning võimalik, et saavad ka edasi.
Miracle

Kokkuvõte:
Hoogsam poolfinaal kui esimene. Tase on ühtlasem, kuid ka nõrgem. Ennustamine läheb keeruliseks.
Kindlalt edasi: Norra, Iisrael, Poola
Ilmselt edasi: Austria, Sveits, Kreeka
Ehk saavad edasi: Iirimaa, Soome, Rumeenia
Viimane õnnelik: Malta? 

No comments:

Post a Comment