Thursday, December 29, 2016

2016 Parimate Lugude Top10

Parimate lugude valimine oli see aasta eriti keeruline, sest neid oli üllatavalt palju. Ka esikoha heitlus käis viimse hetkeni. Aga siin nad on, selle aasta parimad poplood.

Honorable Mentions
Machine Gun Kelly feat Camila Cabello
See lugu tuli siin aastalõpus täieliku üllatusena. MGK on minu jaoks täiesti tundmatu räppar, Camila näol on tegemist Fifth Harmonyst lahkunud lauljatariga. Mulle isiklikult meeldib see laul, sest ta on rahulik. Sellist muusikat ei kohta tänapäeva mainstreamis väga palju. Camila sobib siia refrääni väga hästi, biit on hästi tehtud, see laul sulandub väga hästi ühte minu jaoks.
Major Lazer & Showtek – Believer
Üks EDM sugemetega laul (mis kõlas küll rohkem trap’i), mis jõudis mainstreami. Major Lazer ja Showtek leidsid hea balansi jamaikalikul toonil ning house ja trap biidil. Raadiokanalit küll kunagi vahetama pole pannud.
Calvin Harris feat Rihanna – This Is What You Came For
Easily the best thing Rihanna has done in a while. On kindlaks tehtud, et 48% sellest loost on Rihanna “you-u-u-u” kordus, kuid sellele vaatamata on see ülimalt catchy ja väga mõnus meloodia taustal. Calvinilt suurepärane töötlus.

10. Taylor Swift – Out Of The Woods

Te ei pruugi mäletada, et selline laul üldse eksisteeriski. See tuli välja mõõdunud aasta viimasel päeval. Nüüd taaskuulates meenub kui hea ta on. Kui aus olla, olin ma isegi unustanud, et see “selle aasta” laul oli. See aga tähendab, et Taylor pole juba aasta otsa ühtegi soolosinglit väljastanud. Tule tagasi Taylor.

9. Afrojack feat Fais – Hey

Pean mainima, et Afrojacki pehmem pool on see aasta väga hea olnud. Nii see kui ka tema uuem singel on väga mahedad. Sarnaselt mitme teise looga siin listis, on salmid ja bridge kurvemapoolse kõlaga, kuid refrään/drop toob elu taas sisse ja paneb keha looga kaasa liikuma.

8. Ariana Grande feat Nicki Minaj – Side To Side

See lugu tuli parimal hetkel. Kui suvine raadiosurm hakkas juba talumatuks muutuma, tuli Ariana ja andis lootust, et asi saab paremaks minna. Ja läkski. “Side To Side” on jätkuvalt väga mõnus mitme stiili segu, mis toob hästi välja Ariana hääle erinevad toonid. Olgugi et lüürika ei ole kuigivõrd sobilik kaasalaulmiseks, on seda ikkagist hea teha.

7. Bebe Rexha feat Nicki Minaj – No Broken Hearts

(2 Nicki Minaji lugu Top10's? Kuhu me jõudnud oleme.)
Me, Myself and I jättis mind Bebe koha pealt ükskõikseks. Siin aga avastasin ta enda jaoks. Tal on võrdlemisi palju omapära ning see on tänapäeva muusikas hea. Ka lauluhääl on hea. See on üks huvitav laul selle poolest, et ma eelistan siin salme refräänidele. Ma ei oska öelda miks, refrään on okei, aga salmid lähevad kuidagi eriti peale. Ilmselt on asi selles tiksuvas biidis, mis vahetult enne seda tuleb. See tekitab hea tunde, millega peale lennata.

6. Hailee Steinfeld, Grey, Zedd – Starving

Ma saan aru, et osadele ei meeldi see refrääni... häälitsus, kuid minu jaoks sobib see ideaalselt sinna. See ongi see, mis seda lugu tassib. Zeddile oli 2016 hea aasta, mitmed väga mõnusad lood, ükski küll polnud kuulsam kui see siin. Hailee jaoks oli see kui edukas lauljadebüüt, sest seni oli ta pigem näitlejana tuntud.

5. Ariana Grande – Into You

Enne veel kui Side To Side ilmus, tuli Arianalt see üllitis. Kuigi ta meeldis mulle juba esimesel kuulamisel, et hakanud ma teda enda playlistides kasutama. Kui see aga kuu aega hiljem raadiotesse tuli, sai sellest minu üks suuremaid lemmikuid. Rahulikud ja kerivad salmid vahelduvad otsekoheste ja peale lendavate refräänidega, mida on samuti hea kaasa ümiseda. Üks klassikalisemaid poplaule, mis sel aastal ilmus. Kõige tavalisem ülesehitus, ei midagi uut ja üllatavat, kuid tänapäeval see ongi ehk edu saladuseks.

4. Zayn – Pillowtalk

Remember this? Im sure you do. Väga omapärase biidiga lugu. Teist sellist ei tulegi pähe. Aasta esimestel kuudel oli see mu kindlate lemmiku hulgas nagu terve Zayni album. Sel vennal on potentsiaali. See lugu on ehe tõestus sellest. Peaasi et sa sellist jama tegema ei hakka nagu see 50 Shadesi soundtrack.

3. Alan Walker – Sing Me To Sleep

Paljud oleks ehk Fadedi eeldanud.. Ei. See on parem. Sing Me To Sleep on tema eelkäijaga väga sarnane, kuid ta on igas aspektis veidi parem. Salmid on väga kummitavad ja kohati sünge alatooniga. Refräänid see-eest tõstavad oma kerivate loopidega tuju taas ülesse poole. See oli minu jaoks 2016 suve lugu.

2. Chainsmokers feat Halsey - Closer

Kui eelmine oli suve lugu, siis see oli sügise. See on ilmselt üks kuulsamaid bridge’I üldse. Tean et mina õppisin selle küll kiirelt pähe ja laulsin iga kord autos kaasa kui see raadiost tuli. Lauljate omavaheline sobivus on nii ideaalne siin. Meeshääl oma väga rahulikus ja borderline tuimas hääles ning naine ülepingutaval ja valjemal toonil teevad sellest väga ilusa harmoonia. Sellele loole on ette heidetud halba dropi, kuid see on just nii “mitte midagi ütlev”, et see ei häiri mind. Sobib siia. Selle aasta 2 suurimat hitti olid ilmselt Drake ja Chainsmokersi esituses nind mõlemad on top3’s. Küll erinevates tabelites… khm.

1. Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix)

See on üks hämmastav laul… Ammu pole üks hitt olnud nii kurva temaatikaga, kuid keegi ei tee sellest välja, sest biit on hea. Väga hea… Aasta parim. Mike Posner, üks paari hiti ime paari aasta eest.. ning Seeb…. Keegi DJ või asi… Ja tegid ühe üldsuse poolt heaks tunnustatud loo. See lugu on juba 10 kuud vana, kuid ikka sa kuulad seda, ümised kaasa ja ei ole siiani üle visanud. See on tõeliselt hea loo tunnus. Palju õnne. 2016 parim lugu.

Ja selline oligi see aasta meil. Muusikaliselt oli palju häid lugusid, mille hulgast valida, kuid mingi aeg oli liiga palju sellist alla keskmise igavat "taustamüra", mida sooviks, et järgmisel aastal vähem tuleks.
Seega head 2016 lõppu ja paremat uut aastat!

No comments:

Post a Comment