Friday, December 2, 2016

EDM vol99

Ma pean tunnistama, et EDM on langusteel. Hear me out. EDM on minu silmis olnud suurelt jaolt house muusika, eriti big room, ning see on taandunud suurelt muusikamaastikult. Vähesed artistid, kes seda veel aasta-kaks tagasi viljelesid, on nüüdseks läinud rohkem raadiosõbralikuma kraami peale. Eks nad teevad ka kangemat kraami, aga seda vähem ning ka kõlapind jääb neil vaid festivalidele.

Õnneks on aga üks artist, kes ei ole veel big roomi tunnetust kaotanud ja see on Blasterjaxx. Nende värske koostöö Marnikuga on üks paremaid biite sellel võrdlemisi rahulikul 2016 aastal. Lisamärkusena, et trap muusika on väga tugevalt end EDMi sisse söönud. Lausa nii suurelt, et need on varsti juba samad asjad. Teine ehe näide lisaks allolevale loole on Major Lazeri ja Showteki „Believer“.


Tänapäeva EDM, kui seda nii võib õelda, on läinud palju rahulikumaks. Suurest tümpsust on välja koorunud tagasihoidlikumad ja meloodilisemad lood. Selle ehedaks näiteks on Mike Perry, kelle värskeim „Inside The Lines“ kõlab täpselt nagu „The Ocean“, aga on siiski vähemalt sama hea.


Alan Walker on lõpuks oma järjekordse singliga väljas ning… oli oodata, et tema tase veidi langeb. Ei ole lähedalgi „Sing Me To Sleep“ tasemel.


Ummet ei ole ehk sobiv näide, sest ta on tuntud oma võrdlemisi laia ampluaa poolest. „Don’t Stop“ on miskipärast Beatportis märgitud kui big room house, kuid seda ta kohe kindlasti ei ole.


Lõppu lugu, mis pärineb halloweenist, kuid mille temaatika keerleb varsti saabuvate jõulute ümber.

No comments:

Post a Comment