Tuesday, October 1, 2013

Retrospekt

Hetk, mida ma olen juba aastaid oodanud. Et Sandra Nurmsalu tagasi muusikasse tuleks. Kahjuks jättis ta Urban Symphony maha, kuid ma lepin ka tema soolokarjääriga, sest nagu kuulda, on järgmine aasta plaat tulemas. „Väike Eestimaa“ on isamaahõnguline ballaad, mis peaks kuulajas tekitama uhkust oma koduriigi üle ning tahtmist siia jääda. Kas ta ka nii teeb, jääb igalühel endal otsustada. Igatahes on tegu iluse kodumaise looga, mida sobib kuulata igas meeleolus.


Katy Perry avaldas oma järgmise singli „Walking On Air“ audio. Peale nime ei ole sel suuremat seost Kerli samanimelise looga. Antud laulu puhul hakkab esimene silma väga 90’s-ish biit. Väga harmless diskolugu. Puhtalt kuulamisega ei ütleks küll, et see 2013 aasta oleks. Aga muidu selline üle keskmise lugu, kuulatav aga ei raba.


Pet Shop Boys ja Example on koos laulu teinud. Enne kuulamist võiks eeldada, et Example’le on jäänud muusika tegemine ja PSB hoolitseb laulmise eest. Mis aga tegelt juhtus, on üllatav. Example on toodud külalisräpiks ja muusika on jätkuvalt PSB looming. Pärast kõige selle esiletoomist on mul imelik öelda, et kogu see omapärane kooslus sobib hästi kokku. Mis algselt on nagu Pet Shop Boysi lugu eelmisest kümnendist võtab Example sissetulekuga kaasaegsema ilme ning kuna ta ei taha loo lõpus pildilt kaduda, siis lõpeb lugu võrdlemisi positiivsel noodil.


Hoides kerget retrohõngulist stiili, siis Drake uus lugu „Hold On, We’re Going Home“ on taas vanakooli rnb biitidele ehitatud laul. Just selline, mida Drake kõige paremini teeb. Mõnusad mahedad biidid tema pehmele häälele. Sel korral on aga videoga väga kõvasti vaeva nähtud. 7-minutiline lühifilm on parem kirjeldus sellele. Hoiab vähemalt kogu loo sind põnevuses.


Skylar Grey on artist, kes on pikemat aega juba mainstreami piirimali tiirelnud ning kaasates oma viimasesse loosse Big Seani ja Travis Parkeri tundub, et ta on kohale jõudnud. Trummi ja klaveri biidid on head, Skylari laulmine on üllatavalt hea, kuid Big Sean… kuidas see vend ikka suudab järjest halbu külalissalme teha on arusaamatu. Keegi palun aidake tal flows püsida ning sõnades mõtet hoida. Video on must-valge, mis ei vajagi rohkem kommentaari, see sobib looga kokku.


Nädala lugu

Puhtalt isiklikust maitsest valitud lugu. Kunagine suur lemmik Within Temptation on jõud ühendanud teise suure tegijaga vana hea Nightwishi aegadest, Tarja Turuneniga. „Paradise“ on mõnus sümfoonilise metali lugu, tuues kokku võimalik, et 2 parimat naishäält metalimaailmas. Kuigi kohati jääb tunne, et Sharon on Tarjast üle mängima pandud, siis lõpptulemus on sellele vaatamata väga hea.


Nostalgianurk

Otsustasin tuua blogisse väikse uuenduse. Igal nädalal koos uute lugudega toon ma välja ka ühe vanema loo, et meenutada „vanu häid aegu“. See võib olla rohkem või vähem kuulsam, kuid peaasi, et ta oleks ilmunud hiljemalt 2007 aastal. Esimene sissekanne tuleb tänu ühele Vine videole, mida ma just mõned minutid tagasi nägin.

No comments:

Post a Comment