Tuesday, May 19, 2015

Eurovisioon 2015 1. poolfinaal – eelvaade

Ongi taas aeg nii kaugel, et Eurovisiooni lauluvõistlus on uksele koputamas. Siinkohal vaatame üle kõik etteasted ning teeme omad ennustused. Kommenteerides toon välja ka ennustusportaalide üldise hinnangu ning Eurovisiooni ametliku foorumi liikmete poolt (loe: fännide) tehtud ennustuse.

1. Moldova
Väga hoogne ja kaasakiskuv poplugu. Ennustusportaalid pakuvad talle lausa viimast kohta, kuid minu arvates võiks ta finaali saada. Fännid seda aga edasi ei ennusta

2. Armeenia
Ilus lugu, aga Eurovisiooni jaoks ehk natuke liiga rahulik. Portaalid pakuvad keskmike hulka. Fännid arvavad, et see lugu jääb poolfinaalis viimaseks.

3. Belgia
Väga omapärane laul. Fännid pakuvad sellele lausa poolfinaali 2. kohta, portaalid aga pigem keskmike hulka jäämist. Isiklikult tundub see odav “Royalsi” koopia, millel puudub meeldejäävus. Pigem jääb finaali ukse taha.

4. Holland
Fännid ennustavad edasi, portaalid mitte. Tüüpiline raadiolugu, mida võiks laulda kes iganes. Pole halb, aga edasipääs sõltub järgnevate lugude tasemest.

5. Soome
Fännid ennustavad seda napilt edasi, portaalid pakuvad talle lausa 6. kohta kohe Eesti järel. Isiklikult ei ole üllatunud, kui ta saab või ei saa edasi. Kaugele ta ikka ei jõua.

6. Kreeka
Kreeka toob üle mitme aasta lavale ballaadi. Nii portaalid kui fännid pakuvad talle nappi edasipääsu. Ega see midagi erilist pole.

7. Eesti
Mida siin ikka öelda, hea lugu, portaalid ennustavad 5. kohta, fännide edetabelis on see lausa esikohal. Eks näis, kui hästi meil läheb. Edasipääs peaks aga kindel olema.

8. Makedoonia
Edasipääsu koha eest võitlev keskmik on üldine hinnang. Mõnus poplugu, kuid kas sellest ka piisab?

9. Serbia
Ei fännid ega portaalid Serbiat edasi ei ennusta. Lugu on imelik kombo ballaadist ja tantsumuusikast, mis teeb kokku paraja segaduse.

10. Ungari
Ungari jätkab oma hipsteriteemat. Üldsusele ei tundu see peale minevat. Minule ka mitte.

11. Valgevene
Siin poolfinaalis tundub see edasipääsu piir väga õrn, sest mitu lugu on ennustustes väga lähestikku. See on üks neist. Hoogne lugu, võib ju edasi saada.

12. Venemaa
Ennustusportaalide 4. Fännidel küll alles 13. kohal, kuid kindel edasipääseja. Ilus lugu, ilus esitaja, top10 materjal kindlasti.

13. Taani
Sorri Taani, aga edasipääsu ei ennusta teile keegi. Sõna “tavaline” iseloomustab seda lugu kõige paremini.

14. Albaania
Fännid ennustavad kindlalt edasi, portaalid jätavad piiri peale. Huvitav laul, hea esitusega saab edasi küll.

15. Rumeenia
Järjekordne piirilaul. Ilus popballaad, kuid kas sellest piisab, ei oska öelda.

16. Gruusia
Gruusiat pakuvad edasi mõlemad osapooled. Lugu on pealkirjale kohaselt jõuline, kuid mitte midagi liiga erilist. Ennustamine saab väga keeruline olema.

Kõik 16 osalejat on üle vaadatud, kuid millised 10 lugu pääsevad laupäevasesse finaali?

Kindlad edasipääsejad: Eesti, Venemaa
Ilmselt saavad edasi: Albaania, Rumeenia
Ehk saavad edasi: Armeenia, Gruusia, Moldova, Holland, Belgia, Valgevene.

Väga raske on neid viimaseid edasipääsejaid ennustada. Kindel olen ma vaid kahes edasipääsejas, ülejäänud on paras loto.

No comments:

Post a Comment