Monday, May 4, 2015

Pooldekaadi TOP25 (1/3)

Kuna täit dekaadi veel pole, siis mis on pooldekaadi parim lugu? Otsisin sügavuti 2010-2014 aasta muusikamaailma läbi ning leidsin väga palju huvitavaid lugusid.

Enne kui lähme päris edetabeli kallale, paar äramärkimist väärt lugu (ehk siis napid väljajääjad).

Don Omar feat Lucenzo – Danza Kuduro

Lihtsalt üks lõbus lugu, mis alati tuju heaks teeb.

Gotye feat Kimbra – Somebody That I Used To Know

Kahju, et Gotye’st rohkem midagi ei saanud. See oli väga huvitav ja laineid lööv lugu.

Ke$ha – Die Young

Ke$ha üks paremaid lugusid. Energiline, meeldejääv, lõbus.

Nüüd siis päris edetabeli juurde, alustades selle viimasest kohast.

25. Hurts – Stay

Viimase, kuid mitte halva koha võtab siin edetabelis Hurts oma parima looga “Stay”. Tegu on klassikalise popballaadiga, mis algab rahulikult ning salmide ja refräänide edenedes kogub võimsust, kulmineerudes väga hea ja emotsionaalse lõpuga.

24. PSY – Gangnam Style

Yes, we’re doing this. Igasugune krediit, mis mul võis olla, läks selle looga põhja. Paljud ilmselt ütlevad, et selle loo headus seisneb vaid videos, mis on ajuvaba ja naljakas. Tõsi, kuid selle taga on ka laul, mis teie kõigi peadest on kordi ja kordi läbi käinud ning iga kord kui te kuulete seda nime, tuleb teile meelde meloodia, tants ja ka video. Järelikult on see teinud oma tööd hästi. Mul pole aimugi, millest PSY laulab, aga see pole antud loo puhul väga tähtis.

23. Inna – 10 Minutes

See on ühest vähestest lugudest, mida enamus ei pruugi olla varem kuulnud, kuid mille esitaja peaks kõigile tuttav olema. “10 Minutes” oli esimene singel, millega Inna oma balkani popi stiili muutis. Senimaani olid kõik tema lood väga sarnase põhjaga, mis tekitas vaat et oma žanri. Siin läks ta aga rohkem peavoolu teed ning tulemus on minu meelest super. Väga hoogne ja lõbus lugu, mis ei tohiks kedagi külmaks jätta. Ilmselt ka Inna parim.

22. Jessie J, Ariana Grande, Nicky Minaj – Bang Bang

Ma olen ka mõelnud, miks see lugu mulle nii väga meeldib. Universaalselt on see suhteliselt palju viha saanud. Minu arvates on see aga mõnus lugu. Väga hoogne, lihtsa kaasakiskuva meloodiaga ning kõik kolm artisti annavad head esitused.

21. Lady Gaga – The Edge of Glory

Hoogsus, jõulisus ja meeldejäävus saavad siin läbivaks teemaks. Need 3 omadust on sellel lool olemas. Kahju, et Lady Gaga ära on kadunud, ta oskas väga huvitavaid lugusid teha. Tihtipeale rikkus ta need väga debiilsete videotega ära. Sel lool on õnneks teistsugune saatus. Algselt oli talle plaanitud väga suursugune video, kuid seoses erimeelsustega jäeti kõik pooleli ning Gaga filmis selle koos saksofonistiga ühel väikesel võtteplatsil. Tulemus on aga parem kui enamus tema videosid.


No comments:

Post a Comment