Wednesday, May 6, 2015

Pooldekaadi TOP25 (2/3)

Jätkame siis viimase 5 aasta parimate lugude loetlemist.

20. Eminem – Rap God

See pole Eminemi viimane külastus siin edetabelis, nii üllatav kui see ka hetkel ei tunduks. Olgem ausad, Eminem on kohati siin loos nii puutumatu, et see lugu võiks ka top 10-s olla. Probleem seisneb aga loo terviklikkuses. Püsiv idee puudub ning kohati ta kaldub väga suvalistele teemadele. Sellegipoolest on tegu ühe võimsama räpplooga, mis viimasel ajal tehtud.

19. Macklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop

Jätkates valgete räpparite teemal.. Macklemore tuli ja muutis muusikamaastikku. Ta oli kui sõõm värsket õhku mainstream hiphopis, sest olgem ausad, sel kümnendil on see žanr suuresti hääbunud ning peale Eminemi seal väga palju häid tegijaid pole. See refrään jääb kõlama veel aastateks ning mul on hea meel, sest tegu on väga laheda looga ning Macklemore ja Ryan Lewis on seda kuulsust väärt.

18. Jay-Z & Kanye West – Niggas In Paris

Tõestamaks, et peale Eminemi on meil veel millelegi kaasa elada, tegid viimaste aastate ühed kuumemad nimed ühise loo, mis on nii võimas, et sellele ei peetud vajalikuks õiget refräänigi teha.
Kahtlaselt palju räppi tuleb järjest, kõik nagu räägiks mu vastu.

17. David Guetta feat Sam Martin – Dangerous

Guetta võime stiili muuta on muljetavaldav (kui see on ikka tema produtseeritud). Lihtsatest tantsumeloodiatest sellise meistriteoseni. Natuke meenutab olemuselt Daft Punki ja “Get Lucky” lugu, ainsa vahega, et see on tegelikult ka hea. Lisaks väga head vokaalid Sam Martinilt.

16. Alexandra Stan – Mr Saxobeat

Edetabeli jaoks nimekirja koostades ei uskunud ma, et see lugu nii kaugele välja jõuab. Mulle meenus see kui väga tavaline balkanipop. Üle pika aja taas kuulates jättis see aga väga positiivse mulje. Teinekord peitub lihtsuses võlu.

15. CeeLo Green – Fuck You

Kas pole mitte tore pealkiri? CeeLo on ka üks huvitav artist. Gnarls Barkley nime alt lasi ta kunagi välja loo “Crazy”, mis oli absoluutselt kohutav, kuid aastaid hiljem tuli ta ja tegi sellise hiti. Tegu on väga mõnusa ja otsekohese looga, mida on alati lõbus kuulata.

14. Macklemore & Ryan Lewis – Can’t Hold Us

Return of the Mack indeed. Kui “Thrift Shop” oli väga hea, siis nende teine singel “Can’t Hold Us” ületas kõigi ootused. Hoogsad ja tugevad salmid, meeldejääv refrään ning üldiselt väga hea ülesehitus. Puhkpillide koht ning sellele järgnev nanana on ka muidugi priima. See lugu muudab erksaks ning paneb sind alati kaasa elama.

13. Karmin – Brokenhearted

Uskumatu aga see on parima koha saavutanud 2012 aasta lugu.
Karmini 2 parimat lugu on kõige vähem nendelikumad, imelik. Sellegipoolest on “Brokenhearted”, nende läbimurdehitt, väga hea ning ilmselt ka Karmini parim. Võrdlemisi lihtsa biidi ja meloodiaga, kuid see töötab ning lugu on väga mõnus.

12. Casey Abrams – Get Out (Keeno Remix)

Okei, tehniliselt see on 2012 väljalase, kuid kogu tema kuulsus oli 2013 aasta suve paiku.
This brings back so many memories. See Keeno remix on väga hea ning seda ütleb inimene, kellele ei meeldi drum n bass. Ma ei teagi, mis ta nii heaks teeb. Ta lihtsalt on hea.

11. Iggy Azalea feat Charli XCX – Fancy

Mida? Möödunud aasta “parim” lugu on nii taga? Ja see polegi kõige kõrgemal kohal olev 2014 lugu? Kas ma ei oska liste teha? Võib-olla, aga mõned lood lihtsalt kaotavad ajaga oma võlus ning teised hoiavad või isegi kasvatavad seda. Sellegipoolest on tegu laheda looga, mis tõi meile uue naisräppari… Kurat siin edetabelis on palju räppareid. Mis jama ma varem ajasin, et räpp on surnud?

No comments:

Post a Comment